Blog

Iluminare de portret

Vineri, 18 Martie 2011

În fotografie, ca și peste tot există reguli. Îmi plac regulile. După ce înveți să le folosești, acumulezi tehnică. După ce ai experiență, simți când e momenentul potrivit să te abați de la reguli și obții rezultate unice. Există cinci tipuri de tehnici de iluminare de portret. Mai jos sunt descrise schemele de iluminare si rezultatele pentru fiecare din ele. Aveți în vedere, setările descrise aici sunt doar câteva din schemele posibile pentru obținerea aceluiași rezultat. În dependență de echipament/studiou/model există o mulțime de fluxuri de lucru. Aici e descris algoritmul care l-am folosit pentru a obține următoarele portrete. Manipulind, poziția relativă a Luminii Principale, Luminii Complementare, Modelului și a Camerei, în dependență de care parte a feței este mai expusă față de aparatul foto, și cum este iluminată, pot fi obținute diferite portrete.

Citeşte în continuare...

   

Articol nou. Sau în loc de titlu.

Marţi, 15 Martie 2011

Te salutăm. Dacă tot am hotărât să refacem întreaga pagină web, am zis să scriem și un update pe blog. Deci, acesta este primul articol în noul nostru blog pe noua noastră versiune de pagină web.

Citeşte în continuare...

   

Cele 10 dogme despre uzabilitate ale lui Eric Reiss

Marţi, 15 Martie 2011

Iată 10 reguli foarte simple, care ajută la creșterea gradului de uzabilitate a oricărei pagini web. Acestea au fost concepute de Eric Reiss.

1. Tot ce există doar pentru a satisface preferințele personale ale proprietarului paginii web, trebuie eliminat.

2. Tot ce există doar pentru a satisface ego-ul designerului trebuie eliminat.

3. Tot ce este nerelevant conținutului paginii trebuie eliminat.

4. Orice funcționalitate sau tehnică care scade abilitatea vizitatorului de a naviga liber trebuie refăcut sau eliminat.

5. Orice obiect interactiv care il face pe vizitator să ghicească ce funcționalitate are, trebuie refăcut sau eliminat.

6. Browserul trebuie să fie singurul program care să asigure funcționarea corectă a paginii web, fără alt software adițional.

7. Conținutul trebuie să fie în primul rând ușor de citit, în al doilea rând posibil de imprimat, iar în al treilea rând - downloadabil.

8. Uzabilitatea nu trebuie să fie vreodată sacrificată în schimbul ghidului de stil.

9. Vizitatorul nu trebuie forțat să se înregistreze sau să dea informații personale, decât dacă proprietarul paginii web este incapabil să ofere un serviciu sau să încheie o tranzacție cu vizitatorul fără a face aceasta.

10. Încalcă oricare din aceste reguli, înainte de a ajunge să faci lucruri pur și simplu barbare cu pagina ta web.

Citeşte în continuare...

   

Vreau site! Sau specificul designului web în Republica Moldova.

Luni, 14 Martie 2011

Citeşte în continuare...